Haluatko muuttaa piknikin unohtumattomaksi? Sianribsit olutmarinadissa ovat rapeita ulkoa, mehukkaita sisältä ja täynnä makua – täydellinen kuuma välipala tai pääruoka lisukkeilla! Valitse lihaiset ribsit, marinoi yö yli ja grillaa hitaasti. Nämä vinkit tekevät ribseistä tähtiä – kokeile heti, ja ystävät pyytävät reseptiä. Sianribsit oluessa grillauksessa sulavat suuhun – valmistaudu aplodeihin, piknik alkaa nyt!
Valitse oikeat ribsit – laatu ratkaisee
Osta 1,5 kg lihaisia sianribsejä: hyvä rintakehä ohuella rasvakerroksella. Vältä ohuet luut – ne sopivat vain liemiin.
Leikkaa ribsit sopiviin paloihin. Sianribsit oluessa imevät maun paremmin – tuore liha takaa mehukkuuden. Seuraavalla kauppareissulla valitse fiksusti, ja grillaus onnistuu täydellisesti!
Tee taikamarinadi – olut pehmentää lihan
Sekoita kulhossa: 150 ml vaaleaa olutta, 50 g fariinisokeria tai hunajaa, 30 g sitruunamehua, 100 g ketsuppia. Lisää 5 g raastettua valkosipulia, 20 g raastettua inkivääriä, 5 g chilihiutaleita ja 15 g silputtua korianteria.
Hiero marinadi ribseihin, peitä ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli – maut imeytyvät syvälle. Sianribsit oluessa pehmenevät ja maustuvat – olut mureuttaa, hunaja karamellisoituu. Sekoita ainekset, ja taika alkaa!
Grillaa hitaasti – rapea pinta, mehevä sisus
Kuumenna grilli keskilämmölle. Valuta ribsit, säilytä marinadi. Grillaa 30–40 minuuttia, kääntele ja valele marinadilla.
Peitä foliolla tarvittaessa – höyry kypsentää tasaisesti. Sianribsit oluessa saavat savuisen maun – tarkista: liha irtoaa helposti luusta. Anna levätä 5 minuuttia – mehut tasaantuvat. Grillaa rauhassa, ja tulos on ravintolatason!
Tarjoile tyylillä – lisukkeet täydentävät
Leikkaa ribsit, tarjoa maalaisperunoiden, tuoreiden vihannesten, yrttien ja suosikkikastikkeiden kanssa. Kylmä olut sopii juomaksi.
Sianribsit oluessa ovat piknikin kuningas – mehukkaat, mausteiset ja vastustamattomat. Jaa lautaselle, ja nautitaan yhdessä!
Sianribsit oluessa grillauksessa ovat helppo hitti: valitse lihaiset, marinoi oluessa, grillaa hitaasti ja tarjoa lisukkeilla. Piknik muuttuu juhliksi – rapeat ribsit sulavat suuhun, maut räjähtävät. Ole grillausmestari, kokeile reseptiä tänään ja luo ikimuistoisia hetkiä. Mitä jos seuraava piknik on täydellinen? Sytytä grilli ja lähde – herkku odottaa!



