Bulgur on noussut suosikiksi arkipöytään – se kypsyy nopeasti ja sopii mihin tahansa. Bulgurin kanaa ja vihanneksia on täydellinen arkiruoka: yksinkertainen, tuoksuva ja täyttävä. Vuonna 2025 tämä resepti pelastaa illallisen – ainekset kaupasta, valmista 30 minuutissa. Lähde mukaan ja tee bulgurista perheen suosikki!
Ainekset – kaikki jääkaapista
Tarvitset 200 g bulguria, 200 g nahatonta kananreittä, 100 g paprikaa, 100 g porkkanaa, 80 g sipulia, 20-30 g kuivattuja tomaatteja, 450-500 ml lientä tai vettä, vihreää (persiljaa, tilliä, basilikaa) maun mukaan. Mausteet: suolaa, mustapippuria, kurkumaa, paprikaa, kuivattua valkosipulia. Bulgurin kanaa ja vihanneksia muokkautuu jääkaapin lopuista – lisää sieniä tai maissia.
Valmistus – helppoa ja nopeaa
- Valmistele ainekset: Huuhtele bulgur. Kuutioi porkkana, sipuli ja paprika.
- Leikkaa kana pieniksi paloiksi.
- Paista kana kuumalla pannulla 5-7 minuuttia kultaiseksi.
- Lisää vihannekset ja bulgur: sipuli, porkkana, paprika ja kuivatut tomaatit.
- Sekoita ja hauduta 5-7 minuuttia pehmenemiseen.
- Kaada liemi tai vesi. Mausta, peitä kannella ja hauduta miedolla 15-20 minuuttia, kunnes bulgur imee nesteen.
- Lisää hienonnettu vihreä, sammuta liesi ja anna tekeytyä 5 minuuttia kannen alla. Bulgurin kanaa ja vihanneksia on valmis – mehukas ja aromaattinen.
Vinkkejä täydelliseen bulguriin – muokkaa makua
Käytä kanalientä syvempään makuun. Lisää valkosipulia tuoreena. Kokeile fetaa päälle. Bulgurin kanaa ja vihanneksia sopii vegaaniksi – korvaa kana tofulla.
Vaihtoehtoja arkeen – uuni vai pannu
Pannu on nopein – kaikki yhdessä. Uunissa 180 asteessa 25 minuuttia vuoassa. Bulgurin kanaa ja vihanneksia toimii molemmilla – rapeaa tai pehmeää.
Tee illallisesta helppo – kokeile tänään
Bulgurin kanaa ja vihanneksia syntyy 30 minuutissa – paista, hauduta ja nauti. Vuonna 2025 bulgur on arjen sankari – terveellinen ja monikäyttöinen. Ota pannu esiin, kuutioi ja mausta. Miksi monimutkaista? Tee nyt ja yllätä perhe – bulgur maistuu uudelta!



