Ei kellarin viileyttä? Ei hätää – sipuli säilyy täydellisesti lämpimässäkin komerossa, kun luot oikeat olosuhteet! Kostea ilma, ilma ja pimeys pitävät sipulit rapeina kuukausia. Nämä asiantuntijavinkit muuttavat komerosi säilytystilaksi. Kokeile heti, ja talvella sipuli on kuin vastakorjattu. Sipulin säilytys lämpimässä onnistuu – säästä sato, nauti mausta pitkään!
Luo ihanteellinen ilmasto – kosteus ja lämpö tasapainossa
Pidä lämpötila alle 20 °C, kosteus 65–70 %. Liian kuiva ja lämmin kuivattaa sipulin, kostea homehduttaa.
Mittaa kosteusmittarilla – tarvittaessa lisää ilmankostutinta tai kulho vettä. Sipulin säilytys lämpimässä vaatii tasapainoa – vältä lämmittimiä lähellä. Pieni säätö, suuri ero – sipuli pysyy mehukkaana!
Valitse hengittävät astiat – ilma kiertää vapaasti
Käytä rei’itettyjä laatikoita, verkkoja tai punottuja koreja – sipuli ”hengittää” eikä homehdu.
Lado kerrokseksi max. 30 cm. Ripusta verkot kattoon tai nosta laatikot ilmavalle alustalle. Sipulin säilytys lämpimässä onnistuu ilmavasti – poista pehmenneet säännöllisesti. Helppo tapa, täydellinen tulos!
Pimeys suojaa – vältä valoa ja lämpöä
Peitä laatikot tummalla kankaalla tai kannella – valo saa sipulin itämään.
Pidä kaukana pattereista ja ikkunoista. Sipulin säilytys lämpimässä tarvitsee pimeyttä – maku säilyy makeana. Yksinkertainen peitto, iso hyöty!
Sipulin säilytys lämpimässä komerossa on helppoa: pidä viileänä, kosteana, ilmavana ja pimeänä. Valitse hengittävät astiat, tarkista säännöllisesti ja nauti sadosta talven yli. Ole fiksu säilyttäjä, kokeile näitä vinkkejä ja pidä sipuli tuoreena. Mitä jos tänään siirrät laatikot? Sado odottaa – tee komerosta aarreaitta!


